Het gonst een beetje op Nederlandse universiteiten. Studenten zetten kleinschalige acties op touw tegen werkdruk en bezuinigingen die de kwaliteit van het onderwijs verder aantasten. Deze week vindt in bijvoorbeeld een “landelijke actieweek tegen de bezuinigingen op universiteiten” plaats, zoals een overzicht op de website van de Amsterdamse studentenvakbond de ASVA laat zien. In dat kader zijn er in ieder geval activiteiten in Amsterdam. En op 8 juni volgt in diezelfde stad een Mars voor Onderwijs. Daar gaan we allemaal naar toe, voor zover mogelijk. Toch?

Eerder dit voorjaar al was er actie: op de Universiteit van Amsterdam, met een “kleine protestmars” van “studenten en een enkele docent”, “in totaal rond de vijfentwintig”, aldus universiteitsblad Folia. Dat blad voegt er aan toe: “De slogan ‘Bezet, blokkeer, dit beleid pik ik niet meer’, bekend van de Maagdenhuisbezetting, was weer te horen.” Dit vond al ruim een maand geleden plaats, plaats op 19 april. Minieme beginnetjes, dit soort acties. Het smaakt naar meer. Ook die Maagdenhuisbezetting, dat hoogtepunt van studentenprotest in 2015, kende een langere aanloop.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: ravotr

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.