Blijft Fred “systeemfout” Teeven (VVD) op het pluche?

VVD-kamerlid
Fred Teeven (VVD)
Terwijl ons kabinet net zo heerlijk in het zadel zit en op krachtdadige wijze De Problemen In Het Land voor ons oplost, beginnen er nu wat mensen te jengelen over lastige “systeemfouten” in de asielbusiness die bijvoorbeeld onlangs hebben geleid tot de zelfmoord van de Russische asielzoeker Aleksander Dolmatov.

Het rechtse standpunt is bekend: asielzoekers moeten nu eenmaal dood, of op zijn minst weg, ergens achter slot en grendel, of ergens gedumpt in een woestijn, maakt niet uit hoe. Dus van die kant heeft Teeven weinig te duchten,

“Links” in de kamer zit de PvdA, de partij die de “systeemfout” genaamd “het Nederlandse asielbeleid” zo’n beetje bedacht heeft. Daarnaast is Diederik Samsom de grootste systeemfout van dit kabinet. In plaats van een kamerlid lijkt hij eerder de sales manager van deze “regering”.

De SP vindt dat Teeven moet opstappen.

D66 kunnen we ons nog goed herinneren als het clubje dat jarenlang systeemfout Rita Verdonk de hand boven het hoofd hield.

Dus dat wordt een hamerstukje: Teeven blijft.

Nu afscheid nemen van Teeven zou HEEL ERG SLECHT zijn voor Het Land. Dit fantastische kabinet zou zijn vertrek niet overleven. Het koekhappen op 30 april zou niet doorgaan. We moeten stoppen met somberen en naar buiten gaan en auto’s kopen om Het Land er weer bovenop te helpen en ons niet uit het veld laten slaan door irritante dodelijke slachtoffers van onze systeemfoutjes.

Om kwart over tien begint de systeemfout het debat. Te bekijken op o.a. politiek24.

17 gedachten over “Blijft Fred “systeemfout” Teeven (VVD) op het pluche?”

 1. Ik ben zeer benieuwd naar de reacties van de PVV. Zij zitten met een dilemma: enerzijds willen ze er alles aan doen deze regering in discrediet te brengen en te verwijderen, anderzijds gaan ze prat op hun KEIHARDE asielstandpunten, deels uitgevoerd door Teeven. Of een asielzoeker gestorven is, zal ze niks uitmaken.

 2. Joke Kaviaar gaat de bak in om wat ze geschreven heeft maar een moordende staatssecretaris komt met zijn daden weg. Let maar eens op.

 3. Ik geef hier alvast geheel belangeloos advies voor de krantekoppen na dit debat: “Teeven diep door het stof maar mag aanblijven”

 4. D’r zijn talloze systematische fouten gedaan tegen alle adviezen in. Het lijkt alsof men geen enkel regel daar wil volgen. De verantwoordelijke voor het naar eigen zin doordraven ligt bij de Staatssecretaris.

 5. Teeven heeft de suflulstrategie ingezet; de Kamer proberen te overvoeren met informatie zodat men de weg kwijtraakt.

 6. Ik krijg steeds meer de indruk dat het debat niet zozeer ging over de ellende in de asielzoekrscentra maar meer over hoe het politieke leven van het fascistische zwijn Teeven te rekken: voortaan worden zelfmoord en wanhoop van ‘gelukszoekers’ in de kampen beter gefaciliteerd…

 7. Op Twitter doen opmerkingen de ronde als zou…je gelooft het haast niet…de vriendin van dat fascitische zwijn Teeven de baas zijn van de IND.
  Er staat ook een berichtje over in diverse kranten.
  ‘Fuck your way to the top’….
  Verder vroeg iemand aan ‘systeemfout’ Samsom hoeveel lijken kabinetsdeelname eigenlijk waard is…

 8. Al hielden 100 asielzoekers een polonaise waarbij ze in vlammen stonden. Er is adequaat gehandeld. Wat zal ik zeggen, al werd du moment Anne Frank aan flarden gerukt door fascistische nazi-ratten. Diederik Samsom zou zijn priorities wel straight hebben.

 9. @10:

  Veel logischer ook.

  “We motten jou niet meer”

  Klaar, inpakken, opzouten.

  Gek hè, dat mensen schijtziek worden van de pollutiek? Gaan allemaal naar de PVV.

 10. Hedenochtend in de volkskrant een lachende teeven ,hij mag blijven ,mede door de pvv .PVDA moest na dat teeven arrogant zij te blijven mee met de coalitie genoot vvd .En ook van der staaij gaf teev het voordeel van de twijfel ,wat was voorspeld ,hij blijft .

 11. @9, Ik weet niet helemaal exact hoe ik die opmerking van je moet intepreteren maar ik weet wel dat ik beide even verschrikkelijk vind. Beide gaan namelijk uit van een grenzeloze minachting voor mensen, hun onvervreembare rechten en het menselijk leven zelf.

 12. Ik was positief verrast, dat de CU de motie van afkeuring steunde. Had ik niet gedacht.

 13. @13, vind ik @9 geestig opgemerkt en verder heb ik minstens half uur gelachen met de sales manager opmerking. Het lachen verging mij toen ik begreep dat de IRT connecties gaan door nog in deze kabinetsformatie.

  En ja, goed van CU, blijkbaar zijn ze ook tegen de corruptie.

 14. Pingback: Edith Schippers, Fred Teeven, Ivo Opstelten en de VVD | Krapuul

Reacties zijn gesloten.