Intussen dendert het humanere beleid met menselijke maat van Fred Teeven, wat hij toegezegd had nadat zijn iets minder humane beleid tot dan toe de asielzoeker Aleksander Dolmatov tot zelfmoord dreef, onverminderd door.

Zo heeft het de staatssecretaris behaagd om maar liefst VIJFTIG vluchtelingen uit Syrië toe te laten. Dat  diverse andere landen er duizenden toelaten doet daar verder niets aan af, natuurlijk.

Intussen wil de oppositie eerst nog even een ander akkefietje oplossen. Er is namelijk een Nigeriaanse man met zware psychiatrische klachten tegen nota bene de eigen richtlijnen van de IND uitgezet:

Volgens een psychiater van de Immigratie- en Naturalisatiedienst was “directe fysieke overdracht aan een psychiater ter plekke” noodzakelijk. Op het vliegveld in Lagos heeft de begeleidende ambtenaar de 34-jarige Osa Osifo-Ero niet zoals afgesproken aan een dokter overgedragen, maar aan iemand van de Nigeriaanse migratiedienst. (NRC)

Nou, als je zelfs al de richtlijnen van onze IND overschrijdt, dan gaat het ver hoor. Volgens de SP, D66, ChristenUnie en GroenLinks had de DTV de man terug mee moeten nemen toen bleek dat directe overdracht aan een psychiater niet mogelijk bleek.

Zowel het Ministerie van Veiligheid en Justitie als de PvdA, immers innig coalitiegenoot van de VVD, ‘gaan niet in op individuele gevallen’.  Ik ben ervan overtuigd dat Fred Teeven ook nu weer met een comateuze hoeveelheid procedures en regelingen aan zal komen zetten waaruit moet blijken dat hij hier niets aan kon doen en ook niets aan gaat doen. En vervolgens de onvoorwaardelijke steun van alle coalitiekamerleden vraagt.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.