Al sinds begin december vangt kerkgemeenschap Hebron in Amsterdam zes chronisch zieke uitgeprocedeerde vluchtelingen op, in afwachting van de uitvoering van gemeentelijk beleid. Zowel de gemeenteraad als de burgemeester hebben meerdere malen laten weten dat kwetsbaren en zieken niet op straat zouden hoeven staan. Deze zes vluchtelingen hebben bij de gemeente een aanvraag gedaan voor ondersteuning, omdat zij niet op straat kunnen leven. De gemeente heeft deze aanvraag niet beantwoord.

Met de hulp van een advocaat is er een verzoek tot voorlopige voorziening ingediend. De rechter heeft op 15 april jl. uitspraak gedaan waarbij ze daarin voorziet, en duidelijk stelt dat de Vluchtgarage in Amsterdam Z.O. een kraakpand is en dus geen degelijke opvang. De gemeente mag dat ook niet als zodanig beschouwen. De rechter zegt hiermee dat iemand die kwetsbaar is en op straat staat, en om hulp vraagt recht heeft op antwoord en op een noodvoorziening. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: No-Border

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.