By The Spanish Food, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22796498

Pompoensoep door The Spanish Food, CC BY-SA 2.0

Hierbij een eenvoudig recept voor een vullende wintersoep, vol van smaak en zon.

Benodigd zijn:

  • Een pompoen (of een stuk van een pompoen)
  • een paar aardappelen
  • een paar uien
  • knoflook, gember, peper en zout

Kook aardappelen.

Bak in een grote pan een paar fijngesneden uien, voeg geraspte knoflook en gember toe. Als alles lekker ruikt, gooi de in blokjes gesneden pompoen erbij.

Bak nog even verder, en voeg water toe. Kook een paar minuutjes, gooi een flinke snuf peper in de pan en voeg een bescheiden hoeveelheid zout toe. Stamp alles tot moes met een aardappelstamper of haal de staafmixer door de pan. Kook nog heel even verder, voeg de aardappelen toe en mix/stamp opnieuw.

Klaar.

Serveer met croutons en een groen sprietje van het een of ander om het er mooi uit te laten zien. Een kloddertje crème fraîche kan ook nooit kwaad.

Als je de pompoenpitten laat drogen, en even roostert kunnen die ook als croutons dienstdoen.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.