Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam is het laatst tot stand gekomen gemeentelijke ziekenhuis geweest, geopend in 1975, en bedoeld als vervanging van een aantal oude ziekenhuizen elders in de stad.
Geheel naar de geest des tijds moest het in 1997 geprivatiseerd worden en sindsdien “kan het de concurrentie niet aan”. En nu is het ziekenhuis failliet verklaard, evenals het IJsselmeerziekenhuis, “met vestigingen in Lelystad en Emmeloord”.

De ziekenhuizen zijn eigendom van de MC Groep, een bedrijf van ondernemers Loek Winter en Willem de Boer. De Boer was tot voor kort bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis. Hij kondigde vorige maand plots zijn vertrek aan.

Noem dergelijke lui vooral “ondernemers”. In feite draait het vastlopen van de ziekenhuizen om “bestuurlijke onrust”.
Of de patiënten de dupe zijn is nog niet zeker, gezegd wordt van niet, maar het personeel zal zeker de komende zes weken niet uitbetaald krijgen.
Dat gaat allemaal zo zijn neoliberale gangetje.

Bronnen: NRC en Parool.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.