Het njet op de begroting van de Portugese regering, gevormd door sociaal-democraten met steun van communisten, verder-linksen en groenen, vanuit Brussel is alweer gevallen.

Intussen is in de publieke sector voor vrijdag een staking uitgeroepen om versnelde uitvoering van toezeggingen af te dwingen. Een hiervan is de verkorting van de werkweek naar vijfendertig uur, wat volgens de regering pas per 1 juli kan worden ingesteld. Verder wil men sneller herstel van de lonen in de publieke sector, die door het vorige rechtse bewind waren verlaagd, zoals die ook de werkweek had verlengd, verhoging van pensioenen en belastingverlaging voor de armsten. Onnodig te zeggen dat dit alles wordt afgewezen vanuit Brussel.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.