noitedepé“Nuit debout” – ik zou het liefst als “Nacht van ontwaking” vertalen maar het klinkt te poëtisch denk ik en te polysyllabisch… En naar Nederland slaat het fenomeen niet over vooralsnog, en misschien waren de Bungehuis/-Maagdenhuisbezettingen van vorig jaar een proeve.

De Nachten Op zijn niet beperkt tot Parijs en zelfs niet meer alleen tot Frankrijk, ook de noordkant van Latijns Europa doet mee. Het afgebeelde affiche roept op tot een Nacht Staan op Rossio, “het” centrale plein van Lissabon, en in Spanje (Valencia) is in ieder geval een Nacht van de Dakloosheid georganiseerd van woensdag op donderdag. Het fenomeen verspreidt zich over Europa.

Waar het heen gaat… in ieder geval laten de jongeren in Frankrijk en Brussel zich niet afschrikken door de van hogerhand voorgeschreven angst voor “terreur”. De terreur komt wel van de staat met zijn politie en zijn “hervormingen”.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.