De extreemrechtse anti-immigratiepartij Alternative für Deutschland (AfD) sluit niet uit in de toekomst samen te zullen werken met de NPD, een openlijk nazistische partij. De top van de partij heeft de afdeling in Mecklenburg-Vorpommern daarvoor toestemming verleend: “wanneer de NPD met goede voorstellen komt, zullen wij daar net zo min tegen stemmen als bij goede voorstellen van Die Linke”.

Frank_Franz

NPD-voorzitter Frank Franz. Illustratie: Wikipedia

De democratische partijen in Mecklenburg-Vorpommern hebben tien jaar geleden een pact gesloten tegen de NPD. Voorstellen van de NPD worden per definitie afgewezen en wanneer de regels een antwoord voorschrijven, doet één partij dat altijd uit naam van alle anderen.

 

Uit het partijprogramma van de NPD (overgenomen van Wikipedia):

(…) De vereniging van de twee Duitslanden, (…) , de migratiestromen naar en binnen Europa, (…) , de groeiende twijfels bij het heersende materialisme, hebben nieuwe vragen opgeworpen. (…) De heersende politieke en maatschappelijke kringen zien vooral de ‘multiculturele samenleving’ als oplossing, waarbij vervanging van het ene volk door het andere de machtskringen aan de macht moet houden. De NPD daarentegen wil de machtskringen vervangen, om het Duitse volk een toekomst te geven binnen de Europese volkerenfamilie.Wij zijn tegen de verstofte ideologieën van voorbije eeuwen, tegen Verlichtingsutopieën, en tegen de multi-etnische excessen waaraan het Duitse volk op dit moment is blootgesteld.We zijn tegen overheersing door buitenlanders, tegen te grote invloed van het buitenland, tegen uitbuiting en onderdrukking, vóór Duitse vrijheid en voor vrijheid van de volkeren.

Concreet vindt de NPD dat:

  • (H.2) “kinderbijslag als volkspolitieke maatregel mag slechts aan Duitse families worden betaald”;
  • (H.5) “Arbeidsplaatsen moeten eerst aan Duitsers worden gegund”.

Bron: Handelsblatt

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.