mariosoaresDe vraag of de Russische geheime dienst, of niet zo geheime dienst, zich met de Nederlandse politiek bemoeit kan nog niet beantwoord worden. Sponsort men de geenpeiligen, fora voor democratie, grijpgrage Jan Roos of toch maar de grootste?
Dat de CIA goede contacten heeft met de PvdA werd nog niet zo lang geleden nog eens duidelijk: buitenlandsecretaris Van den Bergh ging in 1974 op stap met een koffer geld voor de “socialistische partij” van Portugal. Geld van de CIA. Die de sociaal-democratie een warm hart toedroeg in Europa – in Zuid-Amerika dan weer niet.
Bij het hierboven gelinkte stuk moest ik een nieuwe foto van Mário Soares laden, de oude was onzichtbaar geworden. In plaats daarvan een deerniswekkend portret van de man op zeer hoge leeftijd.
Prompt komt het bericht binnen dat hij overleden is. De man van de CIA in Portugal. Met José Manuel Barroso, en wie weet wie nog meer. Hij was ook communist geweest, dat hielp waarschijnlijk.
Iemands dood is nooit een mooi bericht, maar “vader van de Portugese democratie”?
Bedank dan ook meteen Kissinger.

En kijk, hier is zijn peervormig hoofd dan toch weer.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.