Deze man is 59 en heeft daarvan 37 jaar in Israelische gevangenissen doorgebracht. Zijn naam is Nael Barghouthi en hij is de langst zittende Palestijnse gevangene.
Toen hij nauwelijks twintig was, werd hij tot levenslang veroordeeld wegens het, lidmaatschap van een gewapende Palestijnse groep.  In 2011 werd hij met zo’n 1000 anderen vrijgelaten tijden de gevangenenruil tegen Gilad Shalit. Drie jaar later werd hij weer opgepakt samen met veel anderen van deze in 2011 vrijgelatenen, onder een maatregel waarmee Israel de afspraken van deze gevangenenruil meervoudig overtrad. Barghouthi, die inmiddels getrouwd was, kreeg 30 maanden. Nadat deze 30 maanden verstreken waren hield de militaire officier van justitie een vrijlating tegen. En inmiddels is Barghouthi dus opnieuw veroordeeld, op basis van ”bewijsmateriaal” dat hijzelf noch zijn advocaat te zien heeft gekregen, dat hij de termen van zijn vrijlating heeft overtreden en de rest van zijn levenslange straf zal moeten uitzitten.  En oh, Barghouthi is aanhanger van Hamas. Gelukkig maar. Want daardoor is deze verkrachting van alles wat zelfs maar op recht lijkt, natuurlijk volledig in orde.

Eerder verschenen bij: Abu Pessoptimist

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.