10.00

De politie heeft een overval uitgevoerd op het gebouw van de Partido Liberal Radical Auténtico, waarvan twee parlementsleden gewond waren geraakt bij de demonstratie van gisteravond.
Bij de overval werd een lid van de partij gedood, Rodrigo Quintana. De politie had geen machtiging tot de overval.

3.15

In het Paraguayaanse parlement is bij geheime stemming besloten dat de zittende president, tegen de regels in, in 2018 beschikbaar mag zijn voor herverkiezing. De weg hiertoe is op bijna operetteachtige wijze doorgedrukt in het parlement, waarbij leden met elkaar op de vuist gingen.
Het mogelijk voortzetten van het mandaat van de tabaksmagnaat Horacio Cartes, van de Coloradopartij, zou de bekroning zijn van het omverwerpen van de parlementaire democratie in Paraguay, een proces dat begon in 2012 met de afzetting (“impeachemnt”) van de zittende linkse president Lugo.

Vrijdag 31 maart hebben demonstranten, tegenstanders van het amendement dat Cartes zijn kans zou moeten geven, gedemonstreerd bij het parlementsgebouw. Na een zware politiecharge gingen de demonstranten in de tegenaanval en bestormden zij het parlementsgebouw. Dit werd vervolgens in brand gestoken (omstreeks half een ’s nachts Nederlandse tijd).

Twee parlementsleden zijn gewond door rubberkogels

De politie heeft zich uit de buurt van het parlement teruggetrokken.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
12Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.