De president van Paraguay, Horacio Cartes, heeft maandag gezegd dat hij geen kandidaat zal zijn bij de presidentverkiezingen van 2018, ongeacht of het congres een tweede termijn goedkeurt. Cartes zei dat hij was geïnspireerd door de oproep van paus Franciscus die door de aartsbisschop van Asunción is verspreid via twitter. Eind maart is stiekem een dergelijk amendement door de senaat aangenomen, met opzijschuiven van de presentieregels. Dit leidde tot een opstand waarbij het parlementsgebouw in brand is gestoken.

Dus men kan zeggen dat de opstand en de paus gezamenlijk ervoor gezorgd hebben dat Paraguay geen Erdoğan/Poetin krijgt. Vooralsnog.
De oppositie eist dat het amendement dat herverkiezing van zittende presidenten mogelijk moet maken helemaal ingetrokken wordt.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
6Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.