iomHet Internationaal Strafhof overweegt onderzoek te gaan doen naar misdaden tegen migranten in Libië. Dat heeft de hoofdaanklager deze week bekendgemaakt. In Libië zou volgens ooggetuigen onder meer sprake zijn van moderne “slavenmarkten”.

Volgens getuigen zijn honderden migranten verhandeld op openbare markten in Libië, waar al veel langer sprake is van afpersing en intimidatie van migranten. Medewerkers van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Niger en Libië tekenden schokkende verhalen op uit de mond van slachtoffers uit verschillende Afrikaanse landen, waaronder Nigeria, Ghana en Gambia.

Een Senegalese migrant verklaarde tegenover IOM-medewerkers dat hij 290 euro betaalde voor transport vanuit Agadez in Niger naar het noorden van Libië. De chauffeur bracht hem echter naar een parkeerplaats in Libië waar een slavenmarkt werd gehouden, en ontkende te zijn betaald door de mensenhandelaar die bemiddelde.

“Migranten uit Afrika ten zuiden van de Sahara worden verkocht en aangekocht door Libiërs, met steun van Ghanezen en Nigerianen die voor hen werken”, zeggen IOM-medewerkers in Niger.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.