Voor de gewone Grieken gaat het van kwaad naar erger. Griekenland gaat gewoon verder de dieperik in, zonder enig perspectief op beterschap. Men gaan nu voor de vijftiende keer op rij weer snijden in de pensioenen, nu nog eens met negen procent. Vanaf nu wordt er ook 7 procent afgehouden van de weduwenpensioenen.

Van de totale bevolking van ongeveer 10 miljoen Grieken zijn 2,65 miljoen gepensioneerd. Het is vooral het IMF dat daar op aandringt. De bijdragen van werkende mensen aan de pensioenkassen wordt ook alsmaar kleiner, eerst en vooral omdat er zoveel werklozen zijn. Er zijn steeds minder grieken die nog een voltijds arbeidscontract hebben. Deeltijds werk en lage lonen betekent ook lagere pensioenafdrachten.

De huidige nieuwe afspraken gelden ook voor twee jaar zoals de vorige. Net als nu zal onvermijdelijk binnen twee jaar blijken dat het niet houdbaar is en zal er opnieuw gesnoeid worden. Lagere pensioenen, lagere lonen, minder werk, hogere belastingen. Dat maakt dat de totale economie nauwelijks kan groeien. De schuldgraad gaat dus onvermijdelijk nog toenemen. Die staat nu al op 197 procent.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.