Een auto is een moordwapen, een vrachtauto een massamoordwapen. Altijd. Iedere boerenlul kan het daartoe gebruiken – op zomaar wat voetgangers, fietsers, andere automobilisten. Of gericht.
Bij een moskee in het Londense Finsbury Park is een vrachtbusje ingereden op mensen die het gebedshuis verlieten. Eén dode, tien gewonden.

Verklaring van de politie:
“Er zijn nu geen aanwijzingen dat er mensen wonden hebben opgelopen door messteken. De bestuurder van de vrachtwagen – een 48-jarige man – is staande gehouden door omstanders en vervolgens door de politie gearresteerd in verband met het voorval. Hij is uit voorzorg naar een ziekenhuis overgebracht en zal opgesloten worden als hij daar wordt weggestuurd. Hij zal ook gecontroleerd worden op geestelijke stoornis.”

Zowel de Londense burgemeester als premier May zien de gebeurtenis als een mogelijk terroristische aanslag. Onduidelijk is of de man inderdaad alleen gehandeld heeft.

Lopend blog van The Guardian.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
11Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.