De mensenrechtenorganisatie  Human Rights Watch (HRW) heeft een rapport gepubliceerd over iet dat eigenlijk iedereen al weet: dat in het Egypte van president Abdel Fattah al Sisi op grote schaal wordt gemarteld. In het rapport van 63-paginas “‘We Do Unreasonable Things Here’: Torture and National Security in al-Sisi’s Egypt” stelt HRW dat zowel de gewone politie als de Nationale Veiligheidsagenten routinematig technieken inzetten als slaan, elektrische schokken, het langdurig mensen in uiterst onaangename en pijnlijke posities houden en soms ook verkrachting. Klachten van slachtoffers worden door Officieren van Justitie genegeerd of leiden soms tot nieuwe dreigementen.
Joe Stork,  de onderdirecteur Midden Oosten van HRW, stelt dat “president al-Sisi feitelijk de politie en de nationale veiligheidsmensen het groene licht heeft gegeven om martelingen toe te passen wanneer ze dat maar willen. Het feit dat het onbestraft blijft laat de burgers geen hoop dat er recht zal worden gedaan.”

 (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.