Het militaire bestuur van de Westoever heeft maandagmorgen om 7 uur, met behulp van politieversterking en vier bulldozers drie prefab huizen verwoest van Bedoeïenen van Jabal al Baba, bij ‘Eizariyeh in het noordoosten van Jeruzalem. Door de sloop werden 27 mensen dakloos, onder wie 18 kinderen en jongeren. Behalve de drie prefab woningen werden ook twee sanitaire gebouwtjes vernield die waren geschonken door een Europese NGO.

De Jahalin Bedoeïenen van Jabal al Baba worden voortdurend door de Israëlische overheid belaagd. Op 11 september van dit jaar werden bijvoorbeeld spullen in beslag genomen die dienden voor de reparatie van de toegangsweg tot de vestiging. In mei 2016 werden in het dorp acht caravans (of prefab huisjes) vernield, waardoor een aantal van 90 Bedoeïenen, de meesten van hen kinderen, dakloos werden gemaakt. De huisjes waren giften van de EU.

In januari, maart en april van dat jaar werden daar er ook al huizen gesloopt, waaronder in januari drie door de EU gedoneerde huizen.

Via:: Abu Pessoptimist

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.