Het franquistische minderheidsregime in Madrid heeft kort nadat het “een brief” had ontvangen van de voorzitter van de Generalitat, Carles Puigdemont – waarin blijkbaar opheldering over zijn standpunt moest staan – bekendgemaakt dat aanstaande zaterdag de autonomie van Catalonië wordt opgeheven. Premier Rajoy zegt dat dit kan op grond van artikel 155 van de Spaanse grondwet.
Zaterdag wordt er een bijzondere ministerraad ingesteld die zich gaat bezinnen op maatregelen om de “legaliteit en de constitutionele orde te herstellen”.

Bron.

Hoe deze maatregel wordt ontvangen in Catalonië staat te bezien. Op de EU, “cette machine” om De Gaulle over iets anders te citeren, hoeft men niet te rekenen in Barcelona.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter8Share on Facebook0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.