Puerto Rico nog steeds grotendeels zonder elektriciteit of betrouwbaar drinkwater.
Voor de bibliotheek van Sint-Maarten moet gecollecteerd worden. Hoe het verder met de schade staat? Negentig procent van de huizen zijn beschadigd, een derde is geheel verwoest Honderden mensen zijn vermist. Geen voorpaginanieuws in Nederland, dat niet alleen het buitenland heeft afgeschaft maar ook de zogenaamde overzeese gebiedsdelen.
Het eiland Barbuda is in zijn geheel ontruimd na orkaan María.

Een Caribische eilandstaat waar tot nu toe geen Nieuws met een hoofdletter over geweest is, is Dominica. The Guardian heeft een fotoserie over de verwoesting die moedeloos zou kunnen maken. Toerisme is de belangrijkste inkomstenbron van het eiland, het toerismebureau moedigt nu aan tot voluntourisme: hulp bieden ter plaatse. De premier van Dominica, Skerrit, wiens eigen huis is weggeblazen, heeft om hulp van de VN gevraagd. Of die komt is ongewis. Ook hier is geen drinkwater voorhanden.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.