In verschillende Syrische regio’s en steden moeten burgers al maandenlang en soms jarenlang vreselijke belegeringen en intensieve bombardementen doorstaan. Recente zogenoemde ‘verzoeningsakkoorden’ tussen de Syrische regering en gewapende oppositiegroepen verplichten hen nu te kiezen tussen sterven of vertrekken. Dat staat in een nieuw rapport van Amnesty International.

Met de belegeringen, de bombardementen op belegerde gebieden en de recente gedwongen migratie maakt de Syrische overheid zich schuldig aan misdaden tegen de mensheid.

Het rapport We leave or we die: Forced displacement under Syria’s ‘reconciliation’ agreements onderzoekt vier van deze lokale “verzoeningsakkoorden” en beschrijft de schendingen die ermee gepaard gaan. De overeenkomsten werden afgesloten tussen augustus 2016 en maart 2017. Als gevolg daarvan werden duizenden mensen gedwongen hun thuis te verlaten in zes belegerde gebieden: Daraya, het oostelijke deel van de stad Aleppo, al-Waer, Madaya, Kefraya en Foua.

De Syrische regering en, in mindere mate, gewapende oppositiegroepen hebben burgers in deze gebieden onwettig belegerd zodat die afgesneden waren van voedsel, medicijnen en andere basisbenodigdheden. Bovendien werden de belegerde, vaak dichtbevolkte, gebieden meedogenloos gebombardeerd.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.