Israel heeft vrijdag de inwoners an het dorp al Walaja per brief laten weten dat zij nu ook de toegang tot hun natuurlijke bronnen en hun landbouwgronden zullen gaan verliezen. Al Walaja (deels onderdeel van Jeruzalem) is al omringd door de ”Muur” en daardoor van die plaatsen (en de rest van de wereld) afgesloten. Tot nu toe konden zij nog naar die gebieden en naar hun bron door twee doorgang in de “Muur” die volgens de afspraken meerdere malen per dag open zouden zijn. Maar nu zal een checkpoint op de weg van Jeruzalem en de grotendeels op hun grond gebouwde, bij Jeruzalem horende nederzetting Gilo een flink stuk in hun richting worden verplaatst. Daardoor worden deze terreinen en de bronnen voor hen onbereikbaar.

Het ligt in de bedoeling die terreinen, waaronder de duizenden jaren door de dorpelingen gekoesterde terrasbouw tegen de hellingen, onderdeel te maken van een park van de gemeente Jeruzalem. Ironisch genoeg is juist deze fraaie terrasbouw de reden om er een park van te maken.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.