Nadat CNN beelden onthulde van slavenmarkten in Libië, komt er steeds meer protest. Toch blijft de voornaamste schuldige voorlopig netjes uit zicht.

In Parijs werd afgelopen zaterdag de Champs-Elysées even bezet door actievoerders en kwam het tot confrontaties met de oproerpolitie. Aanleiding voor de manifestatie waren de eerder die week door CNN vrijgegeven beelden van een slavenmarkt in Libië.

Ook komend weekend zijn er in Frankrijk en België nog betogingen gepland. Vooral de door de VN erkende regering in Libië is voor vele manifestanten kop van jut. Die Libische regering heeft ondertussen een onderzoek bevolen naar de condities waarin migranten en vluchtelingen vertoeven in Libië.

Nogal ongeloofwaardig, als je weet dat de regering die slechts een beperkt deel van Libië in handen heeft en nauwelijks haar macht kan laten gelden in het gebied dat ze zogezegd controleert. Bovendien blijft de belangrijkste schuldige keurig uit zicht, namelijk Europa.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.