In Honduras nemen de protesten toe tegen de poging van zetelend president Hernández om de kiesresultaten te manipuleren. De repressie is hevig, maar dat zijn de Hondurezen gewoon sinds de staatsgreep van 2009. De mediabelangstelling voor deze crisis is zeer gering. Het huidige regime voelt zich daardoor gesterkt om door te gaan.

In Honduras is het een week na de verkiezingen van 26 november 2017 nog steeds onduidelijk welke kandidaat president gaat worden. Wordt het Salvador Nasralla, kandidaat van de oppositie, of zetelend president Juan Orlando Hernández. De eerste voorlopige uitslagen met ongeveer de helft van de stemmen geteld, hadden Nasralla op maandag 27 november een ruime voorsprong van vijf procent gegeven op Hernández. Die voorsprong was volgens waarnemers ruim genoeg om ervan uit te gaan dat Nasralla het zou halen.

Toen vielen de telcomputers plots stil. De Nationale Verkiezingscommissie zou anomalieën hebben vastgesteld in een aantal stembureaus en liet de tellingen tijdelijk stoppen. Dat was de officiële verklaring. Enkele dagen later werden de tellingen hervat en bleek de achterstand van Hernández plots geslonken te zijn tot cijfers na de komma. Sindsdien zou hij bij verdere tellingen zijn rivaal Nasralla voorbijgestoken hebben, ook al blijft het verschil klein.

Lees verder bij de bron, DWM.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.