Het Boliviaanse Grondwettelijk Hof heeft op 28 november 2017 groen licht gegeven voor een vierde ambtstermijn aan zittende president Evo Morales. Indien hij opnieuw verkozen wordt in 2019 zou dat dus betekenen dat hij onafgebroken twintig jaar aan het bewind zal zijn. Is dat een goede zaak?

Een meerderheid van de Boliviaanse bevolking kant zich tegen een vierde ambtstermijn. Dat bleek op 3 december 2017 nog maar eens tijdens de verkiezingen voor de rechterlijke macht.

De inheemse cocalero die sinds 2006 onafgebroken president is, heeft het politieke landschap in Bolivia fel veranderd. Zijn verkiezing lag mee aan de basis van de ruk naar links die zich voordeed in Zuid-Amerika, maar die nu over zijn hoogtepunt lijkt te zijn. Hoe moet het nu verder in Bolivia? Met of zonder Evo Morales? Al enkele jaren is er rond die vraag een juridisch-politiek steekspel aan de gang.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.