Het is het recept voor revolutie bij uitstek: politie die weigert op demonstranten in te hakken laat staan te schieten. In het geval van Honduras echter, dat zozeer een door de VS beheerst land is – de waarachtige bananenrepubliek – valt te verwachten dat het in onderdrukking van de “eigen bevolking” getrainde leger vooralsnog de kant van de Macht zal blijven kiezen. Ook, of zelfs, als het optreden tegen de politie zou betekenen.
Maar voorlopig weigert de oproerpolitie op te treden ten gunste van de frauduleuze president Hernández, die zichzelf tot overwinnaar van de verkiezingen heeft uitgeroepen.

Er is in oppositiekringen – of beter: in kringen van de partij die de verkiezingen heeft gewonnen – inmiddels sprake van het uitroepen van een algemene staking.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.