De Colombiaanse mensenrechtenactivist Hernán Bedoya is vermoord door paramilitairen. Dat melden Latijns-Amerikaanse mensenrechtenorganisaties. Het is de tweede moord op een activist in een week tijd in Colombia.

Volgens de ngo Both Ends, die in het najaar van 2016 nog persoonlijk sprak met Bedoya, werd de landrechtenactivist al enige tijd bedreigd. “Alle details zijn nog niet boven water, maar het lijkt duidelijk dat deze moord te maken heeft met het feit dat Hernán zich inzette voor de rechten van zijn gemeenschap, die in een strijd verwikkeld is over land dat bedreigd wordt door omringende palmolie- en bananenplantages”, zegt Both Ends in een reactie op zijn website.

Bedoya werd afgelopen vrijdag in het departement Chocó doodgeschoten toen hij op zijn paard op weg was naar huis. Een paar dagen eerder werd ook landrechtenactivist Mario Castaño Bravo vermoord. Hij zette zich net als Bedoya in voor het netwerk Comunidades Construyendo Paz (Conpaz).

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.