In Argentinië weet men hoe te reageren op “noodzakelijke hervormingen”. De neoliberale president Macri wil zoveel mogelijk “bezuinigingen” doorvoeren om de van oudsher roerige arbeidersklasse via shocktherapie er onder te houden.
Afgelopen dinsdag werd, tijdens bespreking van “pensioenhervorming”, het parlement bestormd door gepensioneerden die de beraadslagingen wisten te onderbreken. De ordedienst greep in.
Gisteren, donderdag 14 december, was het woord aan de straat. De gevechten waren zo ingrijpend dat de parlementszitting werd afgebroken. Macri wil de “hervorming” net als zijn bijna-naamgenoot in Frankrijk liefst bij decreet doorvoeren. Het oproer heeft daar (voorlopig?) een streep door gezet.

Macri’s gelegenheids”partij” Cambiemos (“Laten we veranderen”) heeft bij parlementsverkiezingen in oktober wel gewonnen, maar heeft geen meerderheid in het parlement. Vandaar zijn wens per decreet te regeren.
Vooralsnog is hij hier na het oproer van gisteren op teruggekomen.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.