Meer dan 13.500 asielzoekers zitten met de winter voor de deur in abominabele omstandigheden vast op de Griekse eilanden. Ze moeten zo snel mogelijk naar het vasteland, waar de situatie beter is, zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).

HRW wil dat de Europese Unie actie onderneemt en de asielzoekers adequate accommodatie verschaft. Ook moet snel een eerlijke en effectieve asielprocedure in gang gezet worden.

De Griekse regering beloofde begin december 5.000 asielzoekers van de eilanden naar het vasteland te halen. Inmiddels zijn 3.000 mensen verhuisd, maar op Lesbos, Chios, Samos, Leros en Kos verblijven nog altijd bijna 11.000 mensen in faciliteiten die berekend zijn op slechts 5.576 mensen. Meer dan 1000 nieuwe asielzoekers kwamen in december aan op de Griekse eilanden.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.