De VN luiden de alarmbel over massale schendingen van de mensenrechten op Mindanao, het op een na grootste eiland van de Filipijnen. Het leger treedt er meedogenloos op tegen de inheemse volkeren van de Lumad. Daar levert het leger ook al jaren strijd tegen separatisten en rebellengroepen.

Het Filipijns leger treedt steeds harder op tegen de inheemse minderheden van de Lumad. De Lumad zijn een groepering van dertien kleine inheemse volkeren, met eigen lokale godsdiensten, zonder band met de islam of het katholicisme.

Volgens president Rodrigo Duterte worden rebellen van de New People Army opgeleid in scholen van de Lumad. “Duizenden Lumad werden door het conflict al uit hun huizen en dorpen verdreven, hun woningen en middelen van bestaan zijn vernietigd”, zeggen VN-rapporteur voor de rechten inheemse volkeren Victoria Tauli-Corpuz en VN-rapporteur voor de rechten van ontheemden (mensen die in eigen land op de vlucht zijn) Cecilia Jimenez-Damary.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.