De vrijlating van oud-president Alberto Fujimori maakt Peruaanse vrouwenrechtenorganisaties zeer ongerust. Nog steeds worden veel vrouwen vermoord in het land, maar meer middelen om het gendergeweld te bestrijden maakt de regering niet vrij.

Alberto Fujimori kreeg op kerstavond gratie van huidig president Pedro Pablo Kuczynski. Hij zat een straf uit van 25 jaar uit voor corruptie en mensenrechtenschendingen, maar werd kort voor Kerstmis opgenomen in het ziekenhuis voor hartproblemen.

“Het pardon doet afbreuk aan de acties die de regering onderneemt tegen geweld. Men heeft immers een van de grootste schenders van de mensenrechten van vrouwen vrijgelaten”, zegt Liz Meléndez, directeur van de vrouwenrechtenorganisatie Centro Flora Tristán.

In de jaren negentig was Fujimori onder meer verantwoordelijk voor de gedwongen sterilisatie van meer dan 200.000 vrouwen. Voor dat beleid was hij nog niet veroordeeld, en door de gratie zal dat er ook niet meer van komen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.