De Belgische Metro heeft een fraaie foto van een demonstratie in Tunesië die wij helaas niet kunnen overnemen. Dezer dagen wordt volop geprotesteerd tegen bezuinigingsbeleid en prijsverhoging van middelen voor elementair levensonderhoud, in het land waar de Arabische Lente begonnen en als enige geslaagd is.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International riep de veiligheidsdiensten op geen geweld meer te gebruiken. De politie trad de voorbije dagen hard op om de demonstranten uit elkaar te jagen. “De politie moet de situatie kalmeren, in plaats van te verhitten”, zei regionaal AI-directrice Heba Moyaref. Amnesty verwijt de regering de doodsoorzaak van een demonstrant niet bekend te maken. Ooggetuigen zeggen dat de man twee keer door een politievoertuig werd overreden. De minister van Binnenlandse Zaken beweert dat de man wegens een chronische ziekte na het gebruik van traangas is gestorven.

Bron.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter2Share on Facebook0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.