Op 5 januari viel in het oosten van Ecuador een onbekende man het huis aan van de inheemse leider Patricia Gualinga. Zij was op dat moment met haar ouders en dochter thuis. De man gooide met stenen en bedreigde haar met de dood.

Gualinga meldde dit nog dezelfde dag bij de politie. Zij en haar familie hebben nog geen bescherming gekregen en er is weinig voortgang in het onderzoek.

Inheemse leiders doelwit bedreigingen
Patricia Gualinga is leider van de inheemse Kichwa in Sarayaku, in het Amazoneregenwoud. Het land van verschillende inheemse gemeenschappen wordt daar zonder overleg gebruikt voor oliewinning door Chinese bedrijven. Gualinga komt op voor de rechten van de gemeenschappen en spande eerder een rechtszaak aan bij het Inter-Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens in Costa Rica. Inheemse leiders als Gualinga worden vanwege hun werk lastiggevallen en bedreigd. Ook door de Ecuadoraanse overheid.

Roep de Ecuadoraanse autoriteiten op Patricia Gualinga en haar familie onmiddellijk te beschermen!

De petitie van Amnesty

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.