“Voor de Griek die al aan de grond zat, is er de voorbije drie jaar niets veranderd, er zijn alleen meer Grieken in die situatie bijgekomen, nu ook de hogere middenklasse begint uiteen te vallen.” Griekenland is nog nauwelijks voorpaginanieuws.

“De perceptie in de Belgische en andere Europese media is die van de markt, dat idee dat alles beter gaat met de cijfers erbij om het te bewijzen. Met cijfers kan je echter eender wat bewijzen, zeker met gemiddelden. Laat ik stellen dat het sinds 2014 niet slechter geworden is. Dat klinkt goed, maar het komt er op neer dat het leven voor de gewone Griek even lamentabel is gebleven, niet leven maar overleven.”

“Voor Syriza en Alexis Tsipras in januari 2015 de verkiezingen wonnen, kon je het regeringsbeleid samenvatten als snijden in alle overheidsuitgaven, zonder terug te betalen. Sindsdien is daar dat terugbetalen bijgekomen. Eerste minister Tsipras heeft zich in augustus 2015 neergelegd bij het ultimatum van de trojka (IMF, Europese Commissie en Europese Centrale Bank). Griekenland moet elk jaar een deel van zijn begroting gebruiken voor schuldafbetaling en moet bovendien elk jaar afsluiten met een primair surplus van 3,5 procent.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.