Het Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk heeft de geldigheid van het uitgelekte document (via Wikileaks, ooit een subversieve onderneming) dat leidde tot de inrichting van een zeereservaat in de “Britse” Indische Oceaan als bewijs ten gunste van de gedeporteerde Chagossianen van de hand gewezen. Uit de documentatie bleek dat het zeereservaat bedoeld was om de deportatie te handhaven. Het document sprak net als de kolonialen in de jaren zestig (ook onder Labour destijds) over de gedeporteerde bewoners als “Vrijdagjes”.

Met het verliezen van deze zaak is de juridische weg voor de Chagossianen nog niet afgesloten.
Het verhuren van het eiland Diego Garcia aan de Verenigde Staten, die er heel milieuvriendelijk een marinebasis hebben ingericht, is eind 2016 nog eens met twintig jaar verlengd. Deze beslissing kan op haar juridische merites beoordeeld worden in de toekomst.

Bron.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.