President Temer van Brazilië, zelf aan de macht gekomen via een parlementaire staatsgreep, heeft het leger de taak van ordehandhaver – in plaats van de politie – in de oude hoofdstad Rio de Janeiro opgedragen.
De reden die hiervoor genoemd wordt is toegenomen criminaliteit, vooral na een storm die vier levens heeft geëist, en geweld tijdens het carnaval.

De instelling van een plaatselijk militair regime is ter voorbereiding van verdere afbraak van de rudimentaire verzorgingsstaat, onder het motto van “noodzakelijke bezuinigingen”. Het regime-Temer wil over enkele weken de pensioenen verlagen, waarvoor het waarschijnlijk geen parlementaire meerderheid kan krijgen. Tijdens dit militaire regime kan er geen stemming plaatsvinden.

Het is geen geheim dat de Braziliaanse rechterzijde terugwil naar een volledig militair regime zoals in de jaren zestig t/m tachtig.

Bron.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.