In de dagen van de apartheid in Zuid-Afrika waren Israël en Zuid-Afrika dikke vrinden. Tot op het punt dat ze naar vermoed wordt samen aan De Bom werkten. Een Bom waarvan Israël steeds het bestaan ontkent en bovendien zijn het er niet zoveel als geschat wordt…

Maar hoewel Mandela na zijn dood schielijk tot Knuffelbeer werd uitgeroepen is het post-apartheid-Zuid-Afrika geen Grote Vriend van Israël meer. Desmond Tutu daalde op de knuffelberenlijst toen hij de dingen bij hun naam noemde: Israël is een apartheidsstaat.

Zuid-Afrika heeft vriendelijk doch beslist Israëlische hulp in verband met de droogte in Kaapstad afgewezen.
En inmiddels heeft het ANC, de meerderheidspartij, zich uitgesproken voor het verbreken van de diplomatieke betrekkingen. Het voortdurend saboteren van het allang niet meer bestaande vredesproces en de erbij horende tweestatenoplossing geeft de doorslag. Zegt de minister van buitenlandse zaken.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.