De Kerk van het Heilige Graf in Jeruzalem is woensdagmorgen om 4 uur plaatselijke tijd weer opengegaan. Israel heeft een wetsvoorstel om grond van de kerk te onteigenen bevroren en de gemeente Jeruzalem heeft haar voornemen om belasting op de bezittingen van de kerk te heffen uitgesteld. De kerkleiders daarop een einde gemaakt aan hun  prote en de kerk weer opengesteld.
“Dit is een overwinning,” zei Adeeb Joudeh, de bewaarder van de sleutels van de kerk.”Binnenkort vieren we Pasen en drie dagen lang waren er honderden mensen die buiten hebben moeten bidden,” zei hij tegen Al Jazeera.
Israel besloot dinsdag bakzeil te halen. Premier Netanyahu en burgemeester Barkat van Jeruzalem hebben een team geformeerd dat een oplossing moet bedenken voor het innen van belastingen van de kerk. Voorlopig hebben de kerken gewonnen.
verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.