Bijna een op de drie Italiaanse kiezers heeft op de Vijfsterrenbeweging gestemd, voorheen van Beppe Grillo, nu poserende als een serieuze Tegenpartij. De Partito Democratico haalt krapaan 19% en ook wat verder voor links doorgaat tegenwoordig in Italië (de Südtirolische Volkspartei bijvoorbeeld, over verschuivingen gesproken) is tot machteloosheid verkleind. Wat ooit als openlijk binnenlands-racistische partij door het leven ging als Lega Nord (lui die van die bruine armoedzaaiers in het zuiden afwilden/-willen) is derde geworden.

Berlusconi eindigt als vierde en wordt dus niet de man die Italië “van het populisme zal redden”.

Zonder de Vijfsterrenbeweging is er eigenlijk geen regering in elkaar te knutselen. De partij die zegt niet links of rechts te willen zijn zal dus moeten kiezen.
Laat uw gedachten en gebeden bij Italië zijn. Niet dat het helpt, maar het klinkt alsof het dat wel doet, niet?

(Pas bij de uitslagen zag ik dat er een autonomistische partij voor Sardinië is, Autodeterminatzione geheten. Die heeft 2% gekregen op het eiland. Ik ween om Sardinië, het eiland van Gramsci, waar de Vijfsterrenbewiging een op de twee stemmen heeft gekregen.)

Het gerucht zoemt al rond dat Salvini van de Lega (v/h Lega Nord) premier zou kunnen worden.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.