Israelische kolonisten hebben maandag onder het toeziend oog van soldaten vier nieuwe mobiele huizen geïnstalleerd in een gebied in het oosten van het district Hebron. De vier gebouwtjes werden neergezet  in de buurt van de nederzetting Kharsina op een land van zo’n 70 dunum (7 hectare) dat uitkijkt over verschillende andere gebieden. Het leek te gebeuren met het oogmerk het land over te nemen om een nieuwe ”illegale outpost” te vestigen, zo meldden diverse Palestijnse media dinsdag.
Het gebied is eigendom van drie verschillende Palestijnse families, te weten de families Jwihan, Eida,  en Abu al-Halawa. Een paar dagen geleden hebben de kolonisten ook al een aantal nieuw aangeplante olijfboompjes uitgetrokken in hetzelfde gebied. Het Israelische leger zette intussen een nieuwe metalen poort op naast de militaire wachttoren bij het dorp Kharsa in het zuiden van het district Hebron. Met de poort kan de toegang tot het dorp worden afgesloten.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.