Dit is de bron Ein Hanyah (of Hiniyeh zoals de Israeli’s blijkbaar zeggen), die van  de plaats al-Walaja was. Ik schrijf ”was” en dat is niet voor niets. De bron, met twee bassins, diende al-Walaja als drinkplaats voor de dieren, om het land te irrigeren en ook om in te zwemmen zoals op de foto te zien is, of om bij te picknicken. En dat trouwen ook de bewoners van Bethlehem en Beit Jala maakten er gebruik van.
De bron is een tijd dicht geweest om hem schoon te maken en te renoveren. Nu is hij weer feestelijk geopend. Dat gebeurde door een groep Israeli’s onder wie minister Ze’ev Elkin van Jeruzalem en van Milieu, de burgemeester van Jeruzalem Nir Barkat, zijn plaatsvervanger Moshe Lion, en nog een paar andere hoogwaardigheidsbekleders.Maar wie er ontbraken waren de bewoners van Walaja. De Israeli’s hebben tegelijk met de heropening van de bron ook gezorgd dat de mensen van Walaja hun eigen bron niet meer kunnen bereiken. Hoe? Heel simpel, door een checkpoint dat toegang geeft tot de geannexeerde stad Jeruzalem een paar honderd meter op te schuiven.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.