Boris Johnson

De Britse regering zegt te weten met welke stof de voormalige Russische spion Sergej Skripal en zijn dochter vergiftigd zijn. Vader en dochter werden afgelopen zondag bewusteloos aangetroffen op een bankje in Salisbury, Londen. Beiden verkeren nog steeds in kritieke toestand. Later vandaag volgt er een verklaring van de politie.

Skripal werkte als spion voor Groot-Brittannië. In 2010 werd hij uitgeruild met enkele in GB opgepakte Russische spionnen. Hij zou tientallen namen van Russische agenten aan de Britten doorgegeven hebben. Sinds 2010 leefde hij onopvallend in Londen.

De vraag is natuurlijk waarom (de kringen rond) Poetin Skripal zouden willen vermoorden. Als de Russen hem wilden laten verdwijnen, dan hadden ze daar in de tijd dat hij in Rusland gevangen zat ruimschoots de gelegenheid toe. Mogelijk is er sprake van een poging andere (potentiële) overlopers en/of agenten te intimideren. Het lijkt hoe dan ook geen handige zet. De verhoudingen tussen GB en Rusland zijn niet al te best en een moordaanslag zal de betrekkingen uiteraard niet verbeteren.  Bereid je maar voor op een grote internationale crisis die afgehandeld mag worden door de volstrekt incompetente Britse Minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson.

Bron: de Guardian

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.