De menselijke crisis in de Democratische Republiek Congo is stilaan niet meer te overzien. Vrouwen en kinderen lijden proportioneel het meest onder het aanhoudende geweld van rivaliserende milities.

De cijfers zijn moeilijk te bevatten. Bijna twee miljoen mensen werden vorig jaar uit hun huizen verdreven, het land kende de ergste cholera-epidemie van de afgelopen 15 jaar met meer dan 55.000 zieken en meer dan 1.000 doden.

Moordpartijen, verminkingen en seksueel misbruik kwamen bijna dagelijks voor: de menselijke kost van de aanhoudende crisis in de Democratische Republiek Congo (DRC) wordt disproportioneel hoog gedragen door vrouwen en kinderen. Hun huizen worden geplunderd en verbrand, ze zitten niet op school en zijn kwetsbaar voor rekrutering door militairen. Veel vrouwen hebben gewoon niets meer.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.