“Ze hebben een vriendin vermoord, ze hebben onze kameradin vermoord. Maar als ze denken dat dit ons zal doen terugschrikken hebben ze het goed mis.”

Vele duizenden demonstreerden in Rio de Janeiro en andere steden in Brazilië na de moordaanslag op het feministische zwarte raadslid voor de favela Maré, Marielle Franco, en haar chauffeur Anderson Gomes.

Franco was overtuigend gekozen als raadslid voor de Partido Socialismo e Liberdade (Partij Socialisme en Vrijheid). Zij kwam van een bijeenkomst van zwarte vrouwen in het district Lapa toen zij vier kogels door haar hoofd gejaagd kreeg. Zij en de chauffeur bleven dood, een derde inzittende is zwaargewond. De aanval is duidelijk een aanslag. Franco was scherp tegen de zogenaamde oorlog tegen de drugs, zoals die door het regime-Temer is ingezet, waarbij het leger de taak van ordehandhaver in Rio de Janeiro heeft toegewezen gekregen.

De aanslagplegers zijn voortvluchtig. Of het regime zomaar rust terugkrijgt na deze moord is de vraag.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.