Israelische kolonisten hebben vrijdag tenminste 100 olijfbomen omgehakt van een boomgaard van Mohammed Raja uit het dorp Burin bij Nablus. De bomen waren tenminste 60 jaar oud. Ook een aantal amandelbomen moest eraan geloven. Mohammed Raja en zijn familie verloren op die manier het grootste deel van hun inkomen. De boomgaard was hun belangrijkste middel van bestaan.
Kolonisten uit de nederzetting Migron zijn vrijdag bij het aanbreken van de dag het dorp Burqa ten oosten van Ramallah binnengevallen. Ze hebben daar de banden doorgeprikt van diverse auto’s en er racistische leuzen op achtergelaten, evenals op muren. Migron is een nederzetting die is gevestigd op privé grond van Palestijnen uit ditzelfde dorp, Burqa.
Burqa en Burin zijn het vijfde en zesde van een aantal Palestijnse dorpen dat binnen enkele dagen last heeft gehad van deze zogenoemde ”prijskaart” aanvallen, waarbij auto’s, huizen, openbare gebouwen als moskeeën en ook begraafplaatsen, worden beklad en/of vernield. Er is niemand opgepakt en trouwens ook nergens onderzoek verricht, ook al staan sommige aanvallers op veiligheidscamera’s. De schade wordt overigens nooit vergoed.

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.