Drie Hondurese verdedigers van de mensenrechten waren in Brussel om steun te vragen voor de vervolging van de moordenaars van Bertha Cáceres Flores. Zij publiceerden een rapport met concrete bewijzen tegen de feitelijke en intellectuele daders. Tevens klagen ze aan dat Europese investeerders op de hoogte zijn van de repressiemethodes van hun Hondurese partners, die verantwoordelijk zijn voor deze moord.

Miguel Angel Urbina is lid van de organisatie Grupo Asesor Internacional de Personas Expertas (GAIPE), een vereniging van juridische experten die werd opgericht om de rechtszaak tegen de moordenaars van Bertha Cáceres Flores kritisch te volgen, te analyseren en een internationaal onderzoek te bepleiten. Víctor Fernández is lid van de Movimiento Amplio por la Dignidad y la Justicia (MADJ) en een van de advocaten in haar rechtszaak.

Zij brachten haar dochter Bertha Zúñiga Cáceres mee.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.