Het Israelische leger heeft zondag in het Palestijnse dorp Aqaba kennisgevingen uitgereikt dat het van plan is 20 huizen binnen 60 dagen van nu te gaan slopen. Aqaba is een Bedoeïenendorp, ten oosten van Tubas in de Jordaanvallei.  De huizen zijn op dit moment onbewoond, omdat de bewoners in dit jaargetijde rondtrekken. De reden voor de sloop is blijkbaar dat Isarel nooit vergunningen voor de bouw van de huizen heeft verleend. Dat is niet verwonderlijk, want Israel verleent in Area C, waarin het dorp ligt ongeveer nooit vergunningen voor de bouw van huizen, of voor huizen die daar al stonden toen het gebied nog bestuurd werd door Jordanië, de Britten of de Turken.
Sami Sadeq, de burgemeester van het dorp zei dat de huizen wel een vergunning hebben van de Commissie van het dorp zelf die daarover gaat. Dat zal ze echter weinig helpen.
verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.