De instructies van de kersverse Spaanse premier Pedro Sánchez om de Aquarius, een schip met 629 migranten toe te laten tot de haven van Valencia zorgde er maandag voor dat Spanje in de schijnwerpers kwam te staan. Terwijl de rest van Europa vluchtelingen liever kwijt dan rijk is, krijgt men het gevoel dat ze in Spanje met open armen worden opgevangen. Maar dat is een gevoel, de realiteit is enigszins anders.

Niet alleen kwam de uitgestoken hand van de Spaanse premier zeer snel, de reacties van de burgemeesters van Valencia en Barcelona gingen in dezelfde richting. Beide steden zijn “ciudades refugio” (vluchtsteden) die al enkele jaren geleden alles in gereedheid brachten om op dit soort humanitaire situaties te reageren. In steden zoals Madrid, Barcelona en Valencia zijn partijen aan de macht die de ideeën van de indignado-beweging willen toepassen. Met de slogan “refugees welcome” willen deze stadsbesturen tonen dat ze niet akkoord gaan met de manier waarop vluchtelingen vandaag behandeld worden. Sánchez wist dat hij op de steun van die burgemeesters kon rekenen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.