De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft woensdagavond een resolutie aangenomen waarin het gebruik van “excessief, disproportioneel en willekeurig” geweld tegen Palestijnse burgers in Gaza werd veroordeeld en werd opgeroepen maatregelen te nemen om de Palestijnen in Gaza en de Westoever te beschermen. VN secretaris generaal Guterres werd opgeroepen binnen  60 dagen te komen met voorstellen voor “manieren om de veiligheid, bescherming en het welzijn van de bezette Palestijnse bevolking te garanderen, …waaronder aanbevelingen voor een internationaal mechanisme ter bescherming”.

De resolutie was nagenoeg gelijk aan een eerdere resolutie die in de veiligheidsraad werd tegengehouden door een Amerikaans veto. Het verschil is dat deze resolutie niet bindend is, en alleen politieke betekenis heeft.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.