Israelische scherpschutters hebben vrijdag weer twee deelnemers doodgeschoten van de demonstraties in het kader van  de grote Mars van de terugkeer in  Gaza. Eén van hen was het 13-jarige jongetje Yasser Abu al- Najja, die in zijn hoofd werd geraakt toen de schutters het vuur openden op een groep mensen ten oosten van Khan Younis. Het andere slachtoffer was de 24-jarige Mohammad Fawzi Hamaydeh. Hij werd doodgeschoten ten oosten van  Rafah in het zuiden van de Strook. Er waren deze vrijdag 310 gewonden. Van hen verkeren er drie in  levensgevaar.
Een correspondent van het Palestijnse persbureau WAFA in Gaza meldde dat de Israeli’s op veel plaatsen het vuur openden op groepen mensen die zich in de buurt van de grens hadden verzameld. Ook waren er opnieuw veel gevallen van mensen die in de problemen kwamen door het overdadige gebruik van traangas. In één geval betrof dat een aantal medische hulpverleners toen de Israeli’s een traangasgranaat in een ambulance schoten.

Volgens Wafa zijn er nu ”meer dan” 134 mensen die deelnamen aan de Grote Mars van de Terugkeer door de Israeli’s gedood. Er circuleren wat dat betreft meerdere getallen, volgens mijn eigen telling zijn het er nu 139. Er zijn ruim 14.000 (veertienduizend!) gewonden, van wie een aantal in kritieke toestand.

– Eerder verschenen bij: Abu Pessoptimist

verspreid dit nieuws...Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
0Email this to someone
email
Deze nieuws en opiniesite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze lezers. Wij hebben jouw steun hard nodig! Doneer via de doneerknop boven in de rechterkolom of vraag via krapuul2009@gmail.com om het rekeningnummer waar je de donatie naar kan overmaken.